Schaarste

SchaarsteJe gaat naar het toilet en er is geen toiletpapier meer, je opent de koelkast en de melk is op of je kijkt naar je favoriete programma en de elektriciteit valt uit. Dat soort situaties ervaren wij als vervelend, maar we weten dat het ook weer snel op kan worden gelost. Een tripje naar de supermarkt en een telefoontje naar een elektricien is meestal het enige wat we hoeven te doen.

In oorlogsgebieden is dat wel anders. Doordat bijvoorbeeld wegen zijn afgesloten door het leger or rebellen kunnen veel mensen niet naar de markt of winkels om boodschappen te doen. Vaak zijn de winkels sowieso door de gevaarlijke omstandigheden gesloten, waardoor mensen lange tijd zonder belangrijke producten moeten zien te overleven. Goederen zijn dus schaars.

Hulporganisaties

Gelukkig doen hulporganisaties zoals het Rode Kruis en de Verenigde Naties er alles aan om mensen in oorlogs- en conflictgebieden te voorzien van onmisbare zaken zoals voeding en medicijnen. Dankzij hen krijgen mensen en kinderen een kans om te overleven en hoop op een betere toekomst!

Tags: