Eerste vrouwelijke Zuid-Koreaanse president wil vrede

korea-2_2432390bGeun-Hye Park, de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea, heeft aangedrongen op vrede tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Ze vindt dat Noord-Korea zou moeten stoppen met het testen van kernwapens en moet beginnen met vredesonderhandelingen.

Strijd

Noord-Korea en Zuid-Korea zijn sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië verwikkeld in een strijd. Het land werd toentertijd door de overwinnaars opgedeeld in twee delen en daardoor is er een communistisch en een democratisch land ontstaan. De twee landen werden direct elkaars vijand en de bevolking wordt met behulp van propaganda tegen elkaar opgezet.

Eerdere pogingen

Hoewel Zuid-Korea in het verleden meermaals heeft gepoogd om tot een vreedzame oplossing te komen, is dat er tot dusverre nooit van gekomen. Het Noord-Koreaanse bewind wil nog altijd de “vijand” verslaan en, ondanks een enorm tekort aan voedsel en een lage welvaart, het wil haar bevolking nog altijd doen geloven dat het een van de meest krachtige naties op aarde is.

Wellicht dit keer?

Park hoopt als eerste vrouwelijke president verantwoordelijk te kunnen zijn voor een verandering in het conflict dat al jarenlang speelt. Ze lijkt daarin een kleine kans van slagen te hebben, aangezien de oud-leider van Noord-Korea, Jong-il Kim, net is vervangen door zijn zoon Jong-un Kim die volgens de geruchten minder streng zou zijn.