Count your blessings

Wereldwijd zijn er talloze conflicten tussen mensen. Op het journaal zie je hoe onschuldige kinderen noodgedwongen in tentenkampen moeten leven omdat hun overheid een bittere strijd is aangegaan met bijvoorbeeld een ander land. Nu wil dat niet zeggen dat je nooit mag klagen als je in een land woont waar geen oorlog woedt. Maar het is belangrijk om te beseffen hoe goed de gemiddelde persoon het heeft in Nederland.

Veilig

In sommige steden in ons land kan het ook best gevaarlijk zijn als je je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevindt. Toch hoeven we hier niet bang te zijn dat het leger je oppakt en in de gevangenis zet, omdat je iets negatiefs zei over de premier. Of dat je iedere dag alert moet zijn op granaten die in het rond vliegen.

Eerste levensbehoeften

Voor ons is het allemaal zo vanzelfsprekend. Een dak boven je hooft, een kast vol kleding en een gevulde koelkast. Dit is iets waar je ontzettend dankbaar voor mag zijn. Kinderen en volwassenen in oorlogssituaties hebben liever een boterham dan de nieuwste iPhone.

Toekomst

De situatie op de arbeidsmarkt mag dan niet ideaal zijn op het moment, maar dankzij een sociaal systeem van uitkeringen en dergelijke, is de kans klein dat je omkomt vanwege de honger of gebrek aan geld. Je kunt werken aan je toekomst. Dat is iets waar mensen in veel landen alleen maar van kunnen dromen!

Count_Your_Blessings

Wees dus dankbaar voor de dingen die je hebt. Je geniet er dan ook des te meer van!

Tags: , ,